Pojedinosti o zapisu

Animacijski programi u turističkoj ponudi

E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Vidi informacije o repozitoriju  Pogledaj original
 
Polje Vrijednost
 
Relacija http://eknjiznica.unipu.hr/95/
 
Naslov Animacijski programi u turističkoj ponudi
 
Autor Petersdorfer, Katarina
 
Tema 338.48 Turistički promet s gospodarskog gledišta. Politika turističkog gospodarstva
 
Opis Cilj ovog završnog rada bio je upoznati se sa animacijom kroz programe i sadržaje koje nudi, te otkriti na koji način animacija utječe na cjelokupnu turističku ponudu i na sam razvoj turizma. U animaciji je posebno bitna kultura ophođenja prema gostu, komunikacija, krativnost, te kvalitetno obrazovanje koje je nužno kako bi animator obavljao posao što profesionalnije i tako ostvario kvalitetnu ponudu. Ponuda koja se nudi u programu animacije mora sadržavati elemente koji su ključni kako bi se animacija razvijala u što boljem smjeru. Mora se zadovoljiti propisana oprema; određeni prostori za održavanje programa, terase, glazbene, slikarske te sportske opreme. Osoba mora ispunjavati određene kvalitete kako bi mogla raditi posao animatora, posjedovati psihofizičke sposobnosti i izgrađena mišljenja. U animaciji je bitna organiziranost u poslu i snalažljivost ako dođe do određenih problema u organizaciji programa. Također, činjenica je da animacija predstavlja oblik zabave koji pospješuje potrošnju turista, što je od velike važnosti za razvijenje turističke ponude. Primarno je zadovoljiti gostove želje i potrebe, jer kada je gost zadovoljan povećat će svoju potrošnju, što će dovesti do pozitivnog financijskog rezultata i samim time utjecati na razvoj turizma.
Ključne riječi: animator, animacija, komunikacija, stručno obrazovanje, turistička ponuda, turistička potražnja, zabava, zadovoljstvo gosta.
 
Datum 2011-07
 
Vrsta resursa Teza
NonPeerReviewed
 
Format (na primjer PDF) application/pdf
 
Jezik en
 
Prava
 
Identifikator http://eknjiznica.unipu.hr/95/1/2011_44.pdf
Petersdorfer, Katarina (2011) Animacijski programi u turističkoj ponudi. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.