Pojedinosti o zapisu

Organizacija i upravljanje timskim radom

EFOS REPOZITORIJ

Vidi informacije o repozitoriju  Pogledaj original
 
Polje Vrijednost
 
Naslov Organizacija i upravljanje timskim radom
 
Autor Kostanjevac, Matea
 
Tema DRUŠTVENE ZNANOSTI. Ekonomija. Organizacija i menadžment.
SOCIAL SCIENCES. Economics. Organization and Management.
organizacija
timski rad
poduzeće
 
Opis Poduzeća se svakodnevno susreću s raznim izazovima koji mogu dolaziti iz okoline u kojoj posluju ili pak unutar samog poduzeća. Zbog toga je važno staviti naglasak na način organizacije rada unutar poduzeća. Da bi se poduzeća lakše nosila s izazovima, te da bi efektivnije ostvarivala zadane ciljeve često formiraju timove. Upravljanje timovima je vrlo kompliciran i težak zadatak, jer je potrebno poznavanje mnogih formalnih i neformalnih pravila koja se moraju ispoštovati radi ostvarenja izvanrednih rezultata. Ukoliko se pravila ne poštuju i ukoliko se timom upravlja na neadekvatan način, postiže se kontraefekt i izostaju rezultati što često dovodi do raspuštanja timova i napuštanja timskog načina rada. Naravno timski način rada nije primjenjiv i najbolji izbor za svako poduzeće, to uvelike ovisi o djelatnosti kojom se poduzeće bavi, njegovoj strukturi, veličini, broju zaposlenih i sličnim organizacijskim čimbenicima. Često poduzeća zanemaruju važnost timova, te nisu svjesna koristi koje takav način rada može donijeti njihovom poduzeću, stoga je važno informirati poduzeća o prednostima koje timovi donose organizaciji.
 
Izdavač Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ekonomski fakultet u Osijeku. Katedra za ekonom. i managem. gosp. subjekata.
Josip Juraj Strossmayer University of Osijek. Faculty of Economics in Osijek. Chair of Economics and Business Management.
 
Suradnik Požega, Željko
 
Datum 2015-12-14
 
Vrsta resursa info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
text
 
Format (na primjer PDF) application/pdf
 
Identifikator https://repozitorij.efos.hr/islandora/object/efos:32
https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:145:881849
 
Jezik hrv
 
Prava http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess