Pojedinosti o zapisu

Projekt prigušnice za zavarivanje

Digitalni repozitorij Politehnike Pula

Vidi informacije o repozitoriju  Pogledaj original
 
Polje Vrijednost
 
Naslov Projekt prigušnice za zavarivanje
 
Autor Sandrić, Zvonko
 
Tema TEHNIČKE ZNANOSTI. Elektrotehnika.
TECHNICAL SCIENCES. Electrical Engineering.
-
 
Opis U završnom radu je opisan postupak projektiranja trofazne prigušnice. Trofaznom se prigušnicom vrši regulaciju struje zavarivanja.Prigušnica je jedna od komponenti u sustavu agregata za zavarivanje. Rad započinje objašnjenjem i navođenjem tehničkih podataka prigušnice i agregata u čijem sklopu se i nalazi sama prigušnica. Objašnjava se princip rada agregata i svih pojedinih dijelova te njihova međusobna povezanost sa samom prigušnicom.
Izrađuje se kompletan proračun svih dijelova od kojih je napravljena prigušnica. Prvo se izrađuje proračun poprečnog presjeka jezgre kako bi mogli znati dimenzije stupa jezgre. Zatim proračun poprečnog presjeka bakrenog vodiča. Slijedi proračun broja zavoja namotaja te u konačnici proračun induktiviteta zavojnice.
Slijedi konstrukcija prigušnice gdje se opisuje izgled same prigušnice. Koji je oblik jezgre te iz kojih razloga se baš taj oblik koristi. Objašnjava se zračni raspor te zašto se koristi. Koja vrsta bakra se koristi i iz kojih razloga, te u konačnici izolacioni materijali koji se koriste i koje su im temperaturne granice.
U tehnologiji izrade objašnjava se način izrade svakog pojedinog dijela prigušnice. Započinje objašnjenjem načina izrade jezgre. Kako se režu i koliko dugi moraju biti dinamo limovi i na koji način i kojom tehnologijom se izrađuju paketi (stupovi). Redoslijed namatanja i kojih se sve pravila treba držati pri izradi namotaja. Impregnaciski lak, koje karakteristike mora ispunjavati kako bi zadovoljio naše uvjete te cjelokupni postupak impregnacije.
 
Izdavač Politehnika Pula - Visoka tehničko-poslovna škola s pravom javnosti.
Polytechnic Pula - College of Applied Sciences.
 
Suradnik Delbianco, Luciano
Jokić, Radovan
 
Datum 2014-11-04
 
Vrsta resursa info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
text
 
Format (na primjer PDF) application/pdf
 
Identifikator https://repozitorij.politehnika-pula.hr/islandora/object/politehnikapu:16
https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:212:722997
 
Jezik hrv
 
Prava http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
info:eu-repo/semantics/openAccess