Katalog abecedno


Hrčak - Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske

Logo repozitorija (GIF, JPG, PNG), 60x60
Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima. (169674 zapisa)

Hrvatski arhiv weba (HAW)

Logo repozitorija (GIF, JPG, PNG), 60x60

Hrvatski arhiv weba (HAW) Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zbirka je sadržaja preuzetih s weba radi pohrane obveznog primjerka online publikacija te sadržaja koji su objavljeni samo na webu i dokumentiraju sadašnji društveni trenutak, društvene trendove, popularna zbivanja, važne sportske, političke, kulturne i druge događaje​. HAW je izrađen 2004. godine u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (Srce). Građa za arhiviranje odabire se prema kriterijima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te sadrži odabrane, javno dostupne sadržaje s weba: mrežna mjesta ustanova, udruga, klubova, događaja, znanstvenih projekata, tijela javne uprave, portale, znanstvene i stručne časopise, knjige itd. Sva je građa opisana i dostupna u sklopu kataloga Nacionalne i sveučilišne knjižnice (katalog.nsk.hr) i mrežne stranice Hrvatskog arhiva weba (haw.nsk.hr). Od 2011. Hrvatski arhiv weba jednom godišnje pobire (harvestira) sve javno dostupne sadržaje na nacionalnoj internetskoj domeni .hr. Također, povremeno se provode tematska pobiranja sadržaja o aktualnim temama ili događajima od nacionalnog značaja.

(7346 zapisa)

Institute for Social Research in Zagreb (ISRZ) Repository

Logo repozitorija (GIF, JPG, PNG), 60x60
Repozitorij Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu uspostavljen je 2015. godine kao rezultat projekta Odsjeka za informatičku djelatnost i Knjižnice IDIZ-a. Za programsko rješenje odabran je Eprints koji se temelji na otvorenom kodu. Repozitorij IDIZ-a osmišljen je na način da knjižničarka pohranjuje bibliografske podatke te, u skladu s autorskim pravima, cjelovite tekstove dokumenata kojima su autori djelatnici Instituta. U Repozitorij se za sada pohranjuju: monografije, poglavlja u knjigama, članci u časopisima i ocjenski radovi (doktorske disertacije, magistarski radovi), a dugoročni cilj je unos svih ostalih vrsta radova (izvješća, studija, neobjavljenih izlaganja na konferencijama i sl.).
(815 zapisa)

Journal of Information and Organizational Sciences

Logo repozitorija (GIF, JPG, PNG), 60x60
Putem ovog repozitorija dostuni su članci objavljeni u časopisu "Journal of Information and Organizational Sciences". Članci su dostpuni nakon besplatne registracije. (272 zapisa)

KBF-Split

(2 zapisa)

REFST

(2082 zapisa)

REPEFZG

(2295 zapisa)

Repozitorij ADU

(160 zapisa)

Repozitorij Doktorske škole Sveučilišta Josipa Jurja u Osijeku

Pohrana obranjenih doktorskih disertacija doktoranada poslijediplomskih interdisciplinarnih sveučilišnih studija Kulturologija, Europski studiji i Komunikologija u Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. (29 zapisa)

Repozitorij Državnog hidrometeorološkog zavoda

Repozitorij Državnog hidrometeorološkog zavoda (2 zapisa)

Repozitorij Fesb-a

(0 zapisa)
26 - 50 od 139 stavke/a    << < 1 2 3 4 5 6 > >>