Pojedinosti o zapisu

Računovodstveno sagledavanje poslovanja „Vodovod“ d.o.o. Labin

E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Vidi informacije o repozitoriju  Pogledaj original
 
Polje Vrijednost
 
Relacija http://eknjiznica.unipu.hr/99/
 
Naslov Računovodstveno sagledavanje poslovanja „Vodovod“ d.o.o. Labin
 
Autor Šumberac, Emanuela
 
Tema 657 Računovodstvo
 
Opis U ovom diplomskom radu čiji je naziv Računovodstveno praćenje poslovanja poduzeća „Vodovod“ d.o.o. Labin riječ o njihovom samom poslovanju, onime čime se bave, a to je proizvodnja i distribucija vode, kao najvažnijeg i jedinog glavnog čimbenika poslovanja. Nadalje, objašnjen je nastanak poduzeća pa sve do danas, podaci o osnivanju poduzeća, njihovi problemi, prava i obveze članova društva.
Konkretno ću se pozabaviti „vodom“ da objasnim koji su sve izvori, troškovi analize i laboratorija, cijenu vode koju plaćaju posebno domaćinstva, a posebno gospodarstva. I na kraju ću se osvrnuti na financijska izvješća tri godine unatrag posebno 2007, 2008.,2009. godinu te usporediti rezultate poslovanja. Zadatak ovoga rada je utvrđivanje relevantnih karakteristika poduzeća te prikazivanje financijske sposobnosti gdje se iz dobivenih podataka sagledava postojeće stanje u poduzeću te ukazuje na mogućnost djelovanja u budućnosti. Dobiveni rezultati iz analize financijske sposobnosti imaju za cilj unaprjeđenje postojećeg stanja i podizanje kvalitete poslovanja poduzeća na višu razinu. Također je iz analize moguće utvrditi pozitivni ili negativni utjecaj pojedinog čimbenika na sam poslovni rezultat poduzeća. Za mene je to posebno zanimljiva tema jer se radi o javnom poduzeću i svatko od nas je na neki način u doticaju s njime ovisno o mjestu boravka, pa istraživanje i pribavljanje podataka o organizaciji poslovanja, a posebno dijelu što se tiče računovodstva od iznimne je važnosti kako bih proširila znanje iz samog predmeta i cjelokupnog studiranja na fakultetu. Nadam se da će zainteresirati i obogatiti one koji ga budu čitali.
 
Datum 2011
 
Vrsta resursa Teza
NonPeerReviewed
 
Format (na primjer PDF) application/pdf
 
Jezik en
 
Prava
 
Identifikator http://eknjiznica.unipu.hr/99/1/2011_41.pdf
Šumberac, Emanuela (2011) Računovodstveno sagledavanje poslovanja „Vodovod“ d.o.o. Labin. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.