Pojedinosti o zapisu

Društveno odgovorno poslovanje poduzeća INA d.d. industrija nafte : INA industrija nafte, d.d.

EFOS REPOZITORIJ

Vidi informacije o repozitoriju  Pogledaj original
 
Polje Vrijednost
 
Naslov Društveno odgovorno poslovanje poduzeća INA d.d. industrija nafte : INA industrija nafte, d.d.
 
Autor Cesarik, Jelena
 
Tema DRUŠTVENE ZNANOSTI. Ekonomija. Organizacija i menadžment.
SOCIAL SCIENCES. Economics. Organization and Management.
globalizacija
društveno odgovorno poslovanje
poslovni sustav
dionici
odrednice društveno odgovornog poslovanja
 
Opis Koncept se društveno odgovornog poslovanja implementira u poslovne sustave koji žele ostvariti uspjeh na globalnom planu. Isti podrazumijeva brigu o sudionicima svog poslovanja temeljenu na dobrovoljnoj razini, iznad zakonski propisanih odredbi. Društveno se odgovorno poslovanje temelji na internim i eksternim odrednicama društveno odgovornog poslovanja.
Ono je posljedica globalizacijskih učinaka na poslovni sustav. Društveno se odgovorno poslovanje smatra dobrom poslovnom praksom, te se isto potiče i od strane čelnih institucija gospodarskih sustava. Temelji društveno odgovornog poslovanja, položeni su prije više od pola stoljeća potpisivanjem ugovora o osnivanju Europske ekonomske zajednice. Međutim, u posljednjih dvadesetak godina ono doživljava preporod i implementaciju u praksi. Razvoju su društveno odgovornog poslovanja pridonijeli: globalizacija, razvoj informacijskih tehnologija, bolja organiziranost civilnog sektora, bolje obrazovani potrošači i osvještenije građanstvo, rast potražnje za socijalno osjetljivim investicijama.
Nezanemariv utjecaj na proširenost društvene odgovornosti imala je činjenica da su tržišni lideri u mnogim zemljama promicali i zagovarali upravo ovakav način korporativnog ponašanja, te da se društveno odgovorno ponašanje poduzeća pokazalo zaista korisnim za poduzeća u gotovo svim aspektima poslovanja, uključujući i financijsku uspješnost i dugoročnu održivost.
 
Izdavač Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ekonomski fakultet u Osijeku. Katedra za kvanititavne metode i upravljanje.
Josip Juraj Strossmayer University of Osijek. Faculty of Economics in Osijek. Chair of Quantitative Methods and Informatics.
 
Suradnik Glavaš, Jerko
 
Datum 2016-04-04
 
Vrsta resursa info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
text
 
Format (na primjer PDF) application/pdf
 
Identifikator https://repozitorij.efos.hr/islandora/object/efos:127
https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:145:115456
 
Jezik hrv
 
Prava http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess